Søk hytter:Hytter i Aust-Agder med Hytter Norge

Aust -Agder Fylkeskommune har ca.100.000 innbyggere, og er sånn sett et av de minste fylkene i landet. Område dekker 9.203 km2. Den største byen er Arendal, men ca. 40.000 innbyggere. Aust-Agder har det meste av sin bosetting konsentrert i et belte langs kysten Det er gode friluftsmuligheter i nærmiljøet. Avstandene i fylket er små, og kommunikasjonene internt i fylket er gode.

Arendal Aust-Agder      
Arendal
lener seg mot sjøen. Byens gågater slutter og starter i byen hjerte - Pollen. Omkranset av øyene Hisøy og Tromøy på sjøsiden, og et frodig innlandsbelte med skoger og vann innenfor. Nord for Arendal ligger

Setesdal
Dalen har århundrelange tradisjonar innan sylvsmedkunst og musikk. Endå eldre er dei vakre minerala du finn i utstillingar og ute i naturen. Musea gir mellom anna innføring i korleis jern vart produsert i vikingtida, om byggjeskikk, målarkunst, drakt og husflidstradisjonar i dalen vår. Landskapet varierer frå flate bygder til vilt og vakkert høgfjell, og vegen gjennom dalen går innom små og større tettstader. Rundt kvar ein sving ventar det nye inntrykk som får deg til å stoppe opp og nyte naturen og det fredelege miljøet. Velg mellom rolege dagar med badeliv, eller aktive dagar med rafting i fossande elvestryk. Nyt det flotte turterrenget, eller oppsøk dei mange attraksjonane i dalen. Naturen er fantastisk, og vi har han til låns for komande generasjonar. Far difor fint fram i naturen og ha fine dagar i Setesdal!

Hovden Aust-Agder      
Hovden
Hovden troner på toppen av Setesdal og er Sørlandets desidert største vintersted.

Froland
Kommunen er kjent for sine flotte skoger og heier. Mulighetene er mange for fiske, skogsturer, bærplukking og bading. Kommunen er stor, og grenser til Evje og Hornnes i nord.

Kilde: www.visitsorlandet.com
Online booking: