Søk hytter:Hytter i Vestfold med Hytter Norge

Vestfold

Verdens ende
Svenner Vestfold      
Det sydligste punktet i Vestfold. Her står et gammelt fyr som forbundet med en liten bro til et skjær. På dette skjæret er det fint å gå tur, sole seg og bade. Dette er et populært utfluktsmål, specielt om sommeren.

Vestfoldbyene har alle sitt eget særpreg, og det er korte avstander mellom byene. Vestfold har lange tradisjoner som handelsfylke og på Kaupang utenfor Larvik lå Norges første by og handelssted. I Stavern og Larvik, Sandefjord, Tønsberg, Horten og Holmestrand blomstrer fortsatt handelen. Det er rom for de særegne butikkene og personlig service i oversiktlige bysentrum. Storbyens tilbud i småbyens tempo gjør shopping til en hyggelig aktivitet med kort vei fra den ene spesialbutikken til den neste.

I dag er Vestfolds vikinghistorie synlig fra Kaupang i syd til Borrehaugene i nord. Med Gokstadhaugen, vikingskipet Gaia, Midgard historiske senter og den mystiske Oseberghaugen som spennende stopp i mellom.

I tillegg til spennende historie har Vestfold over 120 kilometer med merkede stier i vakkert og variert kystlandskap som venter på deg. Enkelte synes den 33 km. lange strekningen fra Stavern til Helgeroa er en akkurat passe lang dagstur, mens andre foretrekker både en og to overnattinger underveis på en av de mange campingplassene. Kyststien i Larvik er bare en av mange fylket kan by på. Gå i naturreservater med helt spesiell flora og fauna, blant kulturhistoriske minnesmerker, over nakne svaberg og i lune viker, i Sandefjord, Tønsberg, Horten, Åsgårdstrand og Svelvik.

Sykkelsti Vestfold      
For deg som foretrekker sykkelen som fremkomstmiddel anbefaler vi Kystruta i Vestfold. Den er flat, lettsyklet og passer perfekt for deg som ønsker å ta med barna på en opplevelsesrik sykkeltur. Her finner du mange muligheter til spennende pauser fra sykkelsetet, om du søker naturen eller kulturen, vil fiske årets første krabber eller besøke et museum. Kystruta er på hele 100 km og strekker seg fra Horten i nord til Helgeroa i sør.

Er du golfentusiast kan du trygt oppholde deg lenge Vestfold. Her finnes hele ti golfbaner. Fem av banene er 18-hulls baner og tre av dem er blant landets aller beste! Sesongen i Vestfold er fra april – november.

Vestfold er også barnas sommerparadis. Her er strender i massevis, spennende svaberg å klatre på og morsomme kulturaktiviteter. Her er et lite utvalg av attraksjonene i Vestfold som passer for hele familien:

Gråtasstunet, Lardal
Norsk Museum for fotografi, Horten
Midgard –historisk senter, Horten
Horten bilmuseum
Vestfold Fylkesmuseum, Tønsberg
Haugar Vestfold Kunstmuseum, Tønsberg
Hvalfangstmuseet, Sandefjord
Vikingskipet Gaia og Hvalbåten Southern Actor, Sandefjord
Eventyrhuset, Stavern
Foldvik Familiepark, Stavern
Bøkeskogen og Bøkedampen, Larvik

Når det gjelder transport, er Vestfold et trafikkknutepunkt med daglige båtavganger Larvik- Fredrikshavn (fra 3.april Larvik-Hirtshals) og Sandefjord-Strømstad samt rutefly Sandefjord- København. NSB togruter og europavei E18 som går gjennom fylket gir gode muligheter for utflukter i hele Norge.

For mer informasjon om attraksjoner og aktiviteter i Vestfold, vennligst kontakt:
Turistkontor i Vestfold:
Tønsberg Tourist Centre       www.visittonsberg.com     Tlf (+47) 33 35 45 20
Horten og Borre Turistkontor www.visithorten.com        Tlf (+47) 33 03 17 08
Sandefjord Turistkontor        www.visitsandefjord.com  Tlf (+47) 33 46 05 90
Larvik Turistkontor               www.visitlarvik.no           Tlf (+47) 33 13 91 00
Online booking: