Søk hytter:Hytter i Nord-Trøndelag med Hytter Norge

Nord-Trøndelag
Kilde: www.trondelag.com

Indre Namdal

Nasjonalparker
De mest populære fjellområdene ligger i eller ved nasjonalparker og naturrestervater. Dete er områder som er vernet mot utbygging, forurensning og inngrep. Det er likevel fullt tillatt å ferdes i disse områdene, etter reglene som gjelder for allemannsretten.

Børgefjell Nasjonalpark
Brattvoll Nord-Trondelag      
Lengst nord i Trøndelag og Indre Namdal ligger Børgefjell Nasjonalpark, med Nord-Trøndelags høyeste fjell, Jetnamsklumpen. Området er interessanf for ornitologer som grenseområde mellom nordlige og sørlige fuglearter, og har et rikt dyre- og planteliv, med fjellrev, jerv, gaupe, bjørn, ulv, rein og forskjellige karplanter. På Namsvatnet kan du ta båt til villmarkskirken Kristi Krybbe, og ved Vallarvatnet finnes noen severdige marmorgrotter.

Gressåmoen Nasjonalpark
I Snåsa og Lierne ligger Gressåmoen Nasjonalpark, inspirasjonskilde for forfatteren Mikkjel Fønhus. dette er urskog, grantrærne har en snittalder på 150 år og det eldste kjente treet er over 500 år ! Gaupe, jerv, bjørn og ulv ferdes i området, og her ligger også flere gode ørretvann. I Snåsa ligger også Bergåsen naturrestervat med sjelden flora, bl.a. 19 ulike orkidèer. Her finner du en merket natursti med informasjonsplakater i vakre omgivelser.

Namdalskysten & Kystriksveien

Namdalskysten
Namdalskysten er den sørlige delen av Kystriksveien som går mellom Steinkjer og Bodø. Planlegger du å ta en tur anbefaler vi at du tar deg tid til å gjøre flere stopp.

Havørna er aldri langt unna og på øya Jøa kan du ta en seiltur med fembøringen Siglurd. Leka har tilrettelagt geologiløype og her finner du også Norges største gravhaug. I sommer åpnet Norveg – ett nytt nasjonalt kystkultursenter i Rørvik. Ta også turen til Sør-Gjæslingan – det var i sin tid et av de største fiskeværene sør for Lofoten.Lag din egen rundtur. Det finnes mange små og store severdigheter, galleri og ikke minst korte og lange fotturer og sykkelturer. For den som liker havkajakk er området perfekt. Det er bare å la seg friste. Velkommen til trivelige Trøndelag og Namdalskysten.

Kystriksveien
Flatanger Nord-Trøndelag      
Fra Steinkjer i sør til Bodø i nord fører Kystriksveien deg 650 km gjennom et varierende og innbydende landskap. Kystriksveien har mye å tilby enten du reiser med bil eller kanskje med sykkel. Mange av de beste opplevelsene befinner seg på øyene og "øyhopping" har blitt populært blant syklistene.

Langs Kystriksveien ligger mange kjente severdigheter. Fiskeværet Sør-Gjæslingan er vel verdt et besøk. Dette var i sin tid et av de viktigste fiskeværene sør for Lofoten. I Rørvik ligger kystkultursenteret Norveg, hvor du kan oppleve kystens historie gjennom 10 000 år. Veien videre nordover tar deg bl.a innom Torghatten 16 km utenfor Brønnøysund, Svartisen like nord for Polarsirkelen og Saltstraumen vedrens sterkeste tidevansstraum.Vi kan ikke love deg godt vær, men mange flotte opplevelser vil du få om du tar turen. Den som reiser får se!

Innherred
Ytre Namdal Nord-Trondelag      
Innherred er preget av kulturlandskap med rike jordbruks-områder. Begivenheten rundt Slaget på Stiklestad har satt sterke spor, og historien lever videre gjennom «Spelet om Heilag Olav».
Området har flere hundre fiskevann med ørret, og i Verdalselva biter laksen på. Hvorfor ikke overnatte i villmarksleir? Muligheten er der, like ved Steinkjer. Regionen har et yrende kulturliv hele året med festivaler både for store og små. Veien over Inderøy kalles «Den Gyldne Omvei», og gir deg tilgang til en rekke severdigheter og opplevelser innenfor noen minutters kjøretur.
Online booking: