Søk hytter:Hytter i Finnmark med Hytter Norge

Sandland Finnmark      
Finnmark
Kilde: Finnmark guiden 2006

Nordlys
Nordlyset er, som navnet antyder, knyttet særlig til polområdene, og Finnmark et av de stedene i verden hvor sannsynligheten for å se nordlyset er størst. Her er det stort sett mulig å se nordlyset hver kveld det er mørkt og klart. Perioden oktober til mars er best for nordlysobservasjon.

Opplevelser
Liker du å ferdes i naturen, da vil du trives i Finnmark. Fylket har en variert og storslagen natur, fra steilt og barskt kystlandskap til rolige, milelange vidder. Klima og værforhold kan variere sterkt og endres raskt. Utfordringene og opplevelsene er der uansett. Fylket er så tort og bosetningen så spredt at alle føler villmarka rundt sig. For de som liker fiske og båtliv er Finnmark et ønskemål. Den lange og varierte kysten byr på en rekke muligheter enten du vil fiske fra land eller båt. Det samme gjør de om lag 60.000 fiskevann og hundrevis av mil med ørret- og lakseelver.

Vandreturer og sykling
I hele fylket er det flott turerreng som egner seg godt til korte og lengre vandreturer. Naturen i Finnmark har store variasjoner, fra kyst til fjell fra fjord til vidde. På sykkel i Finnmark vil du komme nært naturen og få en fantastisk opplevelse. Du bestemmer selv farten og hvor langt du vil sykle, og kan stoppe når du vil for å nyte naturen og friheten.

Dykking
Sandland Finnmark      
Finnmark er et helårig eldorado for sportsdykkere. Sommeren byr på dykkeopplevelser i midnattssol, og i vinterhalvåret er vannet svært klart og man nyte dykkene under det flotte nordlyset.Fylket byr på mye fin naturdykking med tang og tare, lodrette fjellvegger, dype fjorder og kupert skjærgård.

Nasjonalparker
Finnmark har 4 nasjonalparker; Stabbursdalen Nasjonalpark - “Verdens Nordligeste Furuskog”, Øvre Anarjohka Nasjonalpark - “En avsides og urørt del av Finnmarksvidda”, Øvre Pasvik Nasjonalpark – “i Nordkaltottens største urskogsområde” og Seiland Nasjonalpark som strekker seg fra sjøen og opp til alpine fjell med isbreen som troner på toppen.

Online booking: