Søk hytter:Hytter i Sør-Trøndelag med Hytter Norge

Sør-Trøndelag
Kilde: www.trondelag.com

Trondheim
Trondheim er en av Skandinavias eldste byer og har mer enn 1000 års erfaring i å ta i mot gjester fra inn- og utland. Helt fra vikingkongen Olav Trygvasson grunnla kaupangen ved Nidelven i 997, har byen tiltrukket seg mennesker og arrangement av alle slag.

Storås Sør Sør-Trøndelag     
Siden middelalderen har Norges konger blitt kronet og signet i Nidarosdomen, og kronjuvelene er utstilt i kirken. Andre historiske attraksjoner er for eksempel Erkebispegården, Ringve, Munkholmen, Gamle Bybro og kongefamiliens residens Stiftsgården. Trondheim er Norges 3. største by. Historien er fremtredende overalt i den gamle, men også moderne byen, som er senter for maritim, teknisk og medisinsk forskning. Trondheim er en av Norges største universitetsbyer med et av Europas største uavhengige forskningsmiljøer Trondheim er en stor småby eller en liten storby, en by der den gamle og den nye tid møtes.

Oppdal
Storslått natur gir ekte opplevelser...........

Oppdal er et av Norges mest kjentealpinsentra med godt utbygdløypenett og mange skiheiser. I sommerhalvåret kan du bli med gondolbanen opp på fjellet. Med Oppdal som utgangspunkt kan du oppleve noe av Europas siste villmark,Dovrefjell og Trollheimen.Oppdal er stedet for organiserte aktiviteter som for eksempel juvvandring, hanggliding og moskussafaripå Dovrefjell.

Røros
Bergstaden Røros er en kulturhistorisk oase. Bebyggelsen og gatebildet er like ekte og autentisk som man kan forvente av en by oppført på UNESCOSs liste over bevaringsverdige steder i verden. Det unike ved Røros forsterkes av at det bor og arbeider folk i de fredede bygårdene. Her finnes en spennende blanding av kunstnere, kunsthåndtverkere, husflidsutsalg og designbutikker. Samtidig er det kort avstand til områder som innbyr til spennende naturopplevelser.

Røroskirken, "katedralen" Bergstaden Ziir, er byens stolthet og åpen for publikum. I Olavsgruva fortelles historien om det som dannet grunnlaget for Røros - gruvedriften. Smelthytta i Røros sentrum er museum med en unik miniatyrutstilling som dokumenterer gruvedriften. Naturen innbyr til alt av aktiviteter. Her er langstrakte vidder, svale fjell, fiskerike elver og innsjøer.

Gauldal
Ta deg tid til å finne ut hva Gauldalen har å tilby av opplevelser. Der finnes nemlig mer enn laks!

Dersom du velger sørgående E6 ut av Trondheim kommer du tilGauldalen og Gaulavassdraget som går gjennom Melhus, Midtre Gauldal og Holtålen. Her kan du oppleve stillheten og roen i Gauldalens skjønne og uberørte natur, med eller uten fiskestang. Ta turen til Synnerdalen og opplev ekte seterdrift. Kanskje får du smake på ekte seterkost? Eller ta med børsa på jakt i fjellet. Du kan vandre gjennom dalførene i An-Magrits fotspor, eller oppsøke Jarlshola der Håkon Jarl søkte tilflukt. Du kan også følge de merkede pilegrimsrutene.

Orkdalsregionen
Følger du E 39 sørover fra Trondheim kommer du til Orkdal og Meldal. Her finner du lakseelva Orkla, som er blant de beste i landet. Regionen er rik på industrihistorie; her finnes bl.a. Norges første elektriske jernbane.

Kom til Orkdals opplevelser fra fjord til fjell. Vi er berømt for hestemiljøet,lakseelva Orkla, fjellpartiene rundtSøvasskjølen, Bårdshaug Herregård ogkonsul Thams. I tillegg til flotte turområder i skog ogmark, har du også muligheter til en dukkert i saltvann ved Orkdalsfjorden.

Snillfjord/Hemne
Hemne Sør-Trøndelag      
Snillfjord er som skapt for ferie og fritid, enten du vil til fjells eller ut på sjøen. Her finns både fjell, fjorder og lange strandlinjer. Jakt, fiske og friluftsliv preger kommunen. Laks og sjøørret kan du få, men også innlandsfiskei idylliske elver og vann kan vi by på. Over svever ørnen, mens hjorten lytter

En liten perle ligger på lur, nærmere enn du aner. Lengst syd i Trøndelag - midt mellom Trondheim og Kristiansund, finner du Hemne. Ro og stillhet, spenning og utfordringer, festivitas og folkeliv. Avstanden er kort fra kyst og skjærgård til lakseelver, fiskevann og flott fjellterreng. I Hemne kan du oppleve gårdsferie, fiske i fjorden, urtehage, fjellvandring, bygdemuseer og gjestfrie småbåthavner, for å nevne noe. Variasjon er et stikkord for Hemne.

Hitre/Frøya
Titran Sør-Trøndelag      
I ti tusen år har det levd folk her. Det finnes spor etter dem overalt, og du kan besøke ei hule der steinalderfolket bodde, gå inn i jernalderfolkets hus, og treffe mennesker på en liten gård ved kysten i året 1920.

Hitra har blankskurte svaberg mot storhavet, tett kystbarskog,mange hundre fine fiskevatn og høgfjellandskap. I sjøen er detalltid fisk å få, og Hitra er kjent for sin frodighet og rike dyreliv.

Kommunesenteret Fillan er blitt regionens handelssentrum, medsvømmehall, bowlinghall, idrettshall og museum. Liker du golf,er Hitra Golfbane stedet for deg. Til Hitra kommer du landeveiengjennom Hitratunnelen eller med hurtigbåt fra Trondheim ellerKristiansund.

Fosen
«Et Norge i miniatyr» - «Norge på sitt sanneste», er uttrykk som er brukt om denne halvøya på Trøndelagskysten. Og ikke uten grunn. Her finnes sørlandsk skjærgårdsidyll, nordnorsk barskhet og østlandske fjellvidder. Flatland og stupbratte fjell i stadig variasjon, med det evige «Atlanterhavet» direkte inn. Mulighetene for kystfiske fra svaberg ellersmåbåt er mange på Fosen. Langs helekystlinjen kan du bo komfortabelt i rorbumed båtutleie av både store og små båter. Det drives aktiv kultivering i de mangevannene og elvene i innlandet, noe somsikrer en stor og god fiskebestand. Fosenhar 8 lakseførende elver, blant dem Stordalselva i Åfjord, som regnes som en av Norges beste.

I tillegg til fiske og båtliv, har Fosen noe åtilby de fleste. Bondegårdsferie, fjellklatring,dykking og brettseiling. Fantastisketurområder langs hele kysten, de mangeøyene, Fosenheiene, værene og fyrene!

Destinasjon Værnes
Denne regionen har en sentral beliggenhet midt i Norge med Trondheim Lufthavn Værnes som en viktig innfallsport. I Stjørdal møtes E6 og E14. Nordlandsbanen møter Meråkerbanen som går via Storlien til Stockholm. Så regionen er et viktig kommunikasjonssenter i Trøndelag. Vi anbefaler også den flotte helårsveien (Rv705) gjennom Selbu og Tydal over fjellet til Brekken og Røros.

Regionen er rik på historie og kulturminner. Kunst og håndtverk har rike tradisjoner, og mange aktører og motiv. Kanskje har du hørt om Selburosa og Selbuvotter? Laksefiske, innlandsfiske, golf, rideturer og vandring i fjellet er populære aktiviteter i regionen. Eller kanskje ønsker du en båttur på Trondheimsfjorden? Regionen er kjent for store arrangement som bl.a. Hell Blues Festival, Opera Olav Engelbrektsson og trekkspillfestivalen i Selbu og Tydal.
Online booking: