Søk hytter:Hytter i Telemark med Hytter Norge

Sommer i Telemark

Kultur
Har du noen gang kjent lukten av solsvidd, tjærebredd tømmer i århundregamle loft og bur? Eller sittet på ei steinhelle preget av generasjoners tråkk og slit og hørt på de vare tonene i ei folkevise? I Telemark kan du oppleve dette.
Gaustablikk Telemark      
Klatring
Med sin spesielle topografi kan Telemark tilby klatremuligheter både for nybegynnere og de mest kresne, men det anbefales at man får opplæring av profesjonelle før man gir seg fjellet i vold. Flere steder i Telemark kan tilby dette.
Fiske
Telemark er et av Norges best fiskefylker og kan tilby fiske i sjø, elver, innsjøer og fjellvann. For å kunne fiske må du betale den statlige fisketrygdavgiften på postkontoret. I tillegg må du løse lokalt fiskekort for området du ønsker å fiske i. Dette fås kjøpt på turistkontorer, sportsbutikker, overnattingssteder o.l.
Familieparker
Nå er Telemark virkelig full av aktiviteter med fart, spenning og moro for både store og små.! I Bø Sommarland finner du landets mest spennende vannaktiviteter. Lekeland i Skien passer best for de minste, mens Badeparken i Langesund kan by på tropeklima hele året. Skien Fritidspark tilbyr mange aktiviteter innen sport.
Båtturer
Telemark kan tilby båtturer både i saltvann og ferskvann. Turene på Telemarkskanalen er en opplevelse verd, dem kan du lese mer om under tema «Telemarkskanalen» på disse sidene. På Hardangervidda går det båt fra Møsvatn til Mogen, og i Vrådal går slepebåten «Fram» i rutetrafikk hele sommeren. Ved kysten fins både ferger og charterbåter for havfiske og skjærgårdsturer.
Golf
Telemark kan tilby to gode golfbaner; Telemark Golfpark på Jønnevald utenfor Skien og Norsjø Golfklubb i Nome.

Vinter i Telemark:

Moesvatn Telemark      
Telemarks syv vintereventyr
I Telemark, skisportens vugge får du den gode følelsen av opprinnelig skiglede. Her er vi nøye med å ta vare på den rike kulturarven som Sondre Norheim ga oss. Det å tilbringe noen deilige fridager i vintereventyret med hele familien gir en helt spesiell opplevelse. Og ferieminner er til for å deles; lage engler i snøen, grave snøhuler, gå på pølsetur i skogen eller leke Terje Håkonsen i halfpip'en…. Lykken er nemlig å være utslitt, gjennomvåt og mørbanket!
Online booking: