Søk hytter:Hytter i Vest-Agder med Hytter Norge

Vest-Agder med sine 7281 km2 er et relativt lite fylke med 156.374 innbyggere.

Lang kystlinje
I luftlinje er det ikke lang avstand mellom Vest-Agders fylkesgrenser i øst og vest. Følger en derimot strandlinjen fra Åna Sira, ved grensen mot Rogaland fylke, til Kvåsefjorden, ved grensen mot Aust Agder, må en tilbakelegge hele 709 kilometer. Strekningen er henimot like lang som en tur langs landeveien fra Kristiansand til Trondheim.

Kysten setter sitt preg på Vest-Agder. Tilsammen 31 små og store fjorder skjærer seg inn i landet fra den ytterste skjærgården. Nesten 90 prosent av fylkets befolkning bor i kytkommunene. Det er her en finner byene og uthavnene. Og en ser klare tegn på at de er tuftet på sjøfart og handel. Mange bygningsmiljøer langs kysten er i de senere år blitt regulert til bevaringsformål. Det samme gjelder et annet karakteristisk trekk i kystkulturen - fyrene. Som første fylke i landet fikk Vest-Agder i 1992 utarbeidet en verneplan for fyrstasjonene. I alt åtte fyr ble fredet.

Lindesnes      
Lindesnes fyr er et av Vest-Agders mest besøkte turistmål. Fyret ligger helt ytterst på den vel en mil lange Lindesneshalvøya. For å komme til det kjente landemerket må en kjøre langs Nordsjøveien - en spesielt tilrettelagt vei som følger kysten gjennom hele fylket.

Norges "Costa del Sol"
Vest-Agder er Golfstrømmens første møte på vei langs norskekysten.

Åseral, Marnardal, Audnedal, Lindesnes og Mandal. Med bil bruker du drøye 2 timer fra Norges sydspiss, Lindesnes til fjellområdene i Åseral i nordøst. Du kan sette skispor på fjellvidda, hvile deg på stavene og bare høre dine egne hjerteslag. Du kan stå tvikrøkt mot høststormene et sted ved havet og kjenne regnet piske i ansiktet. Du kan fiske. Du kan ligge på ryggen i lyngen og se skyene seile avsted. Du kan bli med på raftingtur ned Mandalselva. Du kan bade. Du kan spise nykokte reker på bryggekanten.

Åseral      
Norges sydligste vinterdestinasjon!
Fjellkommunen Åseral er Norges sydligste vintersportssted, ca. 1 times kjøring fra Kristiansand. De tre alpinsentrene Eikerapen, Ljosland og Bortelid ligger rundt 30 minutters kjøring fra hverandre. De korte reiseavstandene fra kysten kombinert med stabile snøforhold og et godt preparerte løypenett gjør Åseral til en populær skidestinasjon for mange. Alpinbakkene har varierende vanskelighetsgrader og utfordringer, og alle tre tilbyr barnebakker og skiskole for nybegynner.

FRA SVABERG TIL VILLMARK PÅ UNDER 1 TIME Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Kristiansand og områdene rundt. I Kristiansand kan vi sommerstid friste med over 20.000 sommerblomster i bed, blomstertårn, kasser og blomsterbøtter i handlegatene, samt 2000 m2 med roser og stauder pryder Kristiansand sentrum fra mai til langt ut i september, til glede og trivsel for fastboende og turister.

Kilde: www.visitsorlandet.com

Region Kristiansand omfatter Kristiansand, Lillesand, Birkenes, Vennesla, Iveland, Søgne og Songdalen.
Det Sørlige Fjord-Norge. Storslåtte fjorder mellom Stavanger og hansabyen Bergen, naturattraksjonene Prekestolen og Kjerag. Sportsfiskeparadis.
Online booking: